Vége a kisadózásnak – hogyan tovább?

5. 000 Ft (áfás bruttó ár)

Vége a kisadózásnak – hogyan tovább?

A kisadózás felszámolásával több százezer vállalkozónak kell néhány hét alatt új adózási formára váltania, gyakorlatilag az alapoktól újraterveznie vállalkozása működését. A felelős döntéshez szükség van az egyes adózási formák ismeretére, a lehetőségek  összehasonlítására.

Ebből a kiadványból Ön megismerheti az eddigi kisadózó egyéni vállalkozások és betéti társaságok számára elérhető lehetőségeket. Pontosan megismerheti, hogy melyik forma esetén mennyi közterhet kell fizetni, kiszámolhatja, hogy az Ön saját vállalkozása számára melyik adózási formát éri meg választani!

Kiadványunkhoz egy összehasonlító kalkulátort is mellékelünk, mely az Ön konkrét adatai alapján mutatja be és teszi összehasonlíthatóvá a fizetendő adóterheket.

A kiadvány letölthető pdf, bankkártyás fizetés után azonnal saját gépére mentheti!

A digitálisan letölthető kiadvány ára: bruttó 5.000 Ft (4.762 Ft+5% ÁFA).

Leírás

Módosításként hirdetve gyakorlatilag egyik napról a másikra megszüntette a kisadózás lehetőségét a kormány. A mostani kisadózók többségének váltania kell, át kell térnie valamilyen más adózási formára. A havi 50 ezer forintos katához képest legalább 3-4-szeres adóteherre kell számítani. A váltást ráadásul nyár közepén kell levezényelni, hiszen a módosítások már szeptember elsejétől hatályba lépnek.  Ez gyors döntést, a felelős döntés előtt azonban rekordgyorsaságú tájékozódást követel meg az eddigi kisadózó vállalkozóktól.

Vajon mi lesz  számomra a legjobb adózási forma?

A kisadózás augusztus 31-én minden érintett számára véget ér. Aki megfelel az új feltételeknek, s tovább tudja folytatni kisadózóként a munkáját, annak is újra be kell jelentenie ezt az igényét.  Aki pedig nem jogosult szeptembertől a kisadózásra, annak át kell térnie valamilyen más adózási formára. Egyéni vállalkozók többsége számára valószínű, hogy az átalányadózás lehet a leginkább kedvező adózási forma. Ez is jelentős adóemeléssel jár, a legtöbben az eddigi adóteher legalább dupláját-háromszorosát fogják fizetni.

Ahhoz, hogy felelős döntést tudjunk hozni, meg kell ismernünk az egyes adózási formák sajátosságait, a fizetendő közterhek mértékét. Erre a célra készítettük ezt a kiadványt. Megismerheti belőle egyéni vállalkozóként az átalányadózás és a vállalkozói jövedelemadózás szabályait, betéti társaságként pedig az általános szabályok mellett a kisvállalkozói adó jellegzetességeit. Mindegyik forma előnyeit és hátrányait példaszámításokkal egészítjük ki.

Utánkövetéssel – azonnal írunk, ha változik valami!

A kiadvány megvásárlásával Ön arra is számíthat, hogy nem fog lemaradni a jövőbeli változásokról sem! Könnyen elképzelhető, hogy az előttünk álló hónapokban még sor kerül a szabályok finomhangolására, az adószabályok módosítására. Ezekről a kötet minden vásárlójának azonnal értesítést küldünk!

Adókalkulátor 2022

Ajándék összehasonlító kalkulátor a személyes adótervezéshez

Kötetünkhöz saját adataival kitölthető összehasonlító adózási kalkulátort is mellékelünk. Ebből kiszámolhatja, hogy saját bevételi és költségadatai alapján melyik adózási forma lehet a leginkább megfelelő választás vállalkozása számára. A fizetendő közterhek százalékos feltüntetésével egyetlen pillantással felmérheti, hogy melyik formában kell többet vagy kevesebbet fizetnie a kisadózás helyett választható formák közül.

 

 

 

 

Érdekelhetnek még…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.